امروز : 02 خرداد 1397 ساعت 03:47

جهاد دانشگاهی لرستان بر ریل افتخار؛ دستگاه پیش نشانگر زمین‎لرزه بر پایه سنجنده‎های الکترومغناطیس طراحی شد

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی لرستان از طراحی دستگاه پیش نشانگر زمینلرزه بر پایه سنجندههای الکترومغناطیس در استان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، دکترمحمد صارمی با اشاره به توانمندی معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی لرستان و ورود آن به حوزه فنی مهندسی، افزود: سال گذشته پس از فراخوان اداره کل راه و شهرسازی استان لرستان درخصوص ارائه سامانه پیشنشانگر زلزله بر پایه سنجندههای الکترومغناطیس برای محافظت بهینه از سیستم حمل و نقل ریلی کشور، معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی لرستان آمادگی خود را جهت اجرای این طرح اعلام کرد.

وی بیان کرد: این طرح اولین پروژه معاونت پژوهش جهاد دانشگاهی لرستان در حوزه فنی مهندسی بود که جهت اجرای آن سامانه ای  طراحی شد که ضمن نمایش مسیر راه آهن و 15 گسلی که در طول مسیر آن قرار دارند این قابلیت را دارد که در صورت دریافت سیگنالهایی مبنی بر خطر وقوع زلزله و میزان شدت خطر بلافاصله هشداری متناسب با سطح خطر دریافتی ایجاد نموده و گسلی که علایم خطر از آن دریافت شده را بر روی نقشه نمایش داده و میزان خطر را نیز بر روی گسل مذکور نمایش دهد.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی لرستان گفت: این دستگاه پس از نصب در اتاق کنترل راه آهن با نشان دادن موقعیت فعلی قطار نسبت به منطقه خطرمیتواند به اخذ تصمیم متناسب با خطر ایجاد شده کمک نموده و باعث شود که مدیریت شرایط به بهترین نحو صورت گیرد.

این مقام مسئول یادآور شد: در این سامانه قابلیت مونیتورینگ موقعیت قطار و همچنین کنترل سرعت قطاراز راه دور نیز پیش بینی شده است که در صورت تامین اعتبار میتوان  در فازهای بعدی طرح،آنها را به صورت عملیاتی پیاده‌سازی کرد.

صارمی با تاکید بر اینکه هدف اصلی از طراحی این سامانه پیشبینی زلزله نیست، تصریح کرد: نرمافزارطراحی شده جهت استفاده در این سامانه، دارای انعطافپذیری بسیار زیادی بوده و این امکان را ایجاد میکند که در صورت نیاز برای کاربردها و مکان های مختلف قابلیت اجرایی داشته باشد.

صارمی با بیان اینکه در استان افراد صاحب ایده و تحصیل کرده فراوانی وجود دارند، حمایت از طرح های نو و کاربردی را عاملی تاثیر گذار در تشویق این افراد دانست و اظهار امیدواری کرد تصمیم گیرندگان کلان استان و کشور در این زمینه توجه بیشتری داشته باشند.

وی موفقیت دراجرای این طرح که برای اولین بار و با توجه به ایده های همکاران اجرایی طرح صورت گرفته را مدیون تلاش یک ساله همکاران به خصوص دکترکردی دانست و گفت: بدون همکاری این دوستان این طرح به سرانجام نمیرسید.