امروز : 29 شهریور 1397 ساعت 08:03

عدم آگاهی کامل از حقوق شهروندی باعث نقض و پایمال شدن قوانین شهروندی می‎شود

یک دکترای حقوق خصوصی گفت: با آگاهی از حقوق شهروندی به انجام آن بپردازیم.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، محمد سوری خرمآبادی در سومین دوره سلسله کارگاههای دانشجویی تکالیف و حقوق شهروندی که به همت دانشگاه جامع علمی کاربردی جهاد دانشگاهی لرستان برگزار شد، افزود: تعاریف متفاوتی از حق در علوم مختلف ارائه شده و به طور کلی در علم کلام چارچوبهای مشخصتری برای تعریف این واژه ارائه شده است.

وی بیان کرد: حق در 3 چارچوب حق الله، حقالشخص و حقالناس دستهبندی شده و هر کدام از این  معانی بار سنگین مسئولیتی به همراه دارند.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: در رشته فقه و حقوق"حقالناس" بار سنگین مسئولیتی دارد و زمانی‌که حق برای شخصی تعریف شد، باید به آن توجه کرده و جوانب لازم را رعایت کند.

این دکترای حقوق خصوصی اظهار کرد: حق شهروندی بدین معناست که شخص بتواند در چهارچوب قوانین براحتی حرف خود را به زبان آورد و به گونهای در جامعه رفتار کند که حرکات وی سبب ضایع شدن حقوق دیگران نشود.

سوری خرمآبادی ادامه داد: عدم آگاهی کامل از حقوق شهروندی و عدم توجه کامل به انجام آنها باعث نقض و پایمال شدن قوانین شهروندی میشود.

وی یادآور شد: هر انسانی باید نسبت به حقوق شهروندی و حق اجتماعی خود و دیگران علم لازم و کافی را داشته باشد تا بتواند در زندگی به آنها عمل کرده و در مقابل، انتظار رعایت این حقوق را از همنوع خود داشته باشد.