امروز : 06 اسفند 1396 ساعت 17:21

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی لرستان: فلسفه پژوهش، رسیدن به راه‌حل علمی جهت گشایش معضلات است

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی لرستان گفت: فلسفه انجام هر پژوهش، رسیدن به راه حلی علمی جهت گشایش معضلات و مشکلات موجود در جامعه است.

امین سلاحورزیان در گفتوگو با روابط عمومی جهاد دانشگاهی لرستان، اظهار کرد: به منظور نهادینه کردن پژوهش و فرهنگ پژوهش، هر ساله هفته‌ای را با نام هفته پژوهش نامگذاری می‌کنند که در آن سازمانها و نهادهای علمی پژوهشی به معرفی دستاوردها و محصولات پژوهشی خود می‌پردازند.

وی با بیان اینکه در این هفته بهرهبرداري از برخی الگوها و طرحهاي علمي و اجرايي می‌تواند صورت گیرد، اضافه کرد: مهمترین اولویت‌های هفته پژوهش، نکوداشت پژوهش و پژوهشگران، نمایش دستاوردهای پژوهشی، ایجاد فضایی مناسب جهت تبادل نظرات و آگاهی از دستاوردهای پژوهشی به پژوهشگران و ترغیب دانشجویان و دانشآموزان به این امر است.

سلاحورزیان فلسفه انجام هر تحقیق و پژوهشی رسیدن به راه حلی علمی جهت گشایش معضلات و مشکلات موجود در جامعه عنوان کرد و گفت: قبل از انجام هر پژوهش مشکل پیش رو از جهات مختلف باید بررسی شود. از آنجایی که کار پژوهشی یک فرآیند زمانبر و طولانی است میبایست تمام امکانات و وسایل مورد نیاز برای حصول نتیجه در اختیار پژوهشگر قرار گیرد.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی لرستان با بیان اینکه پژوهشگر هم نسبت به مسئله‌ی پژوهش، با دیدی باز و به آن به شکل واقع‌بینانه نگاه کند؛ به آسیبهای وارده به پژوهش اشاره کرد و افزود: از جمله این آسیبها میتوان به کمبود بودجه پژوهشی، کمبود امکانات و تجهیزات مورد نیاز پژوهشگران، عدم ارتباط کافی بین بخش صنعت و دانشگاه، نبود سیستم جامع برای تبادل اطلاعات بین پژوهشگران و عدم اعتقاد برخی مسئولان دستگاههای اجرایی به فعالیتهای پژوهشی اشاره کرد.

وی به نقش دانشگاهها و مراکز علمی در ترغیب دانشجویان و علاقمندان به پژوهش اشاره کرد و ادامه داد: دانشگاهها به عنوان یکی از مهمترین مراکز تولید علم، جایگاه بسیار مهمی در توسعه کشور دارند، بی‌شک دانشگاهها با سوق دادن دانشجویان به عنوان یکی از با ارزش‌ترین عوامل توسعه، به سمت انجام پروژههای تحقیقاتی کاربردی می‌توانند نقش موثری را ایفا کنند.

سلاحورزیان خاطرنشان کرد: همچنین پروژه‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری بر روی موضوعات کاربردی محور متمرکز شوند، البته می‌طلبد در برخی رشته‌ها نگاه بنیادی به موضوعات صورت گیرد.